Clínica dental

Odontología integrativa y holística

Clínica dental y ortodoncia

L'odontologia holística és una especialitat mèdica i quirúrgica que s'encarrega del diagnòstic, tractament i prevenció de les malalties de l'aparell estomatognàtic, que inclou les dents, les genives, la llengua, el paladar, la mucosa oral, les glàndules salivals i els maxil·lars vinculats anatòmicament i funcionalment amb una visió holística.
Aquesta disciplina és un apropament més complet i meticulós cap al benestar, ja que defensa que qualsevol problema que passi a la cavitat bucal pot afectar de forma paral·lela a la resta de l'organisme.
En els darrers anys, cada vegada més persones estan assumint més responsabilitat per la seva pròpia salut. Cada cop hi ha més consciència que la bona salut és més que l'absència de malaltia. Hem de considerar la salut del nostre cos sencer i la seva relació amb la boca i la salut oral. Les malalties, la toxicitat o la infecció es poden expandir a través del torrent sanguini i per això la nostra boca és la clau, el punt d'entrada a la resta del cos cap a cada teixit, òrgan i cèl·lula al nostre organisme.
Es tracta d'una manera d'entendre l'odontologia, on el pacient és atès des d'una perspectiva global. La salut oral es converteix aquí en un reflex de l'estat general de l'individu, no només pel seu estat físic sinó també psicològic, i tot això es té en compte en el tractament bucodental.
Aquest és el punt de partida de l'odontologia holística, la pràctica de la qual es diferencia radicalment de la que realitza un dentista convencional. La relació del dentista holístic amb el seu pacient no és un simple “obri la boca”. Cal conèixer la seva història de vida per poder curar-li no només les dents, sinó allò que pugui haver provocat la seva patologia tant a nivell físic com emocional.